EHBO voor iedereen

Kinder-EHBO

kind-ehboAfbeeldingsresultaat voor diverse kids

Iedereen die zelf kinderen heeft, hen verzorgt of met hen werkt, kent de nieuwsgierigheid waarmee het kind stap voor stap de wereld om zich heen verkent en ontdekt.

Samenvatting

interactief lesprogramma met veel ruimte voor stellen van vragen

vaardigheden beoefenen in groepsverband (veilige leeromgeving)

goede prijs-kwaliteitsverhouding

volledig ontzorgen van planning en geldigheid diploma’s (wij regelen het)

Inleiding

Ongevallen, klein of groot, op verschillende leeftijden en in verschillende ontwikkelingsfasen, komen geregeld voor. De opleiding Eerste Hulp aan kinderen leidt mensen op om op een verantwoorde wijze eerste hulp te verlenen aan kinderen.

Inhoud

De volgende onderwerpen worden behandeld:

Stoornissen in het bewustzijn en ademhaling, ernstige bloedingen, uitwendige wonden, brandwonden, ontwrichting en botbreuken. Kneuzing en verstuiking, oogletsel, vergiftiging, elektriciteitsongevallen, koude letsels, warmte letsels, kleine ongevallen, etc.

De cursist dient voor aanvang van de cursus het lesboek door te nemen en zich voor te bereiden. Het lesmateriaal wordt vooraf opgestuurd. De lesdag duurt normaal gesproken van 9:00 tot 17:00 uur met een half uur lunchpauze. Voor groepen zijn er ook andere mogelijkheden.

Doelgroep

Werknemers van organisaties waar kinderen aanwezig zijn, gastouders en ouders die aan hun eigen kinderen hulp willen verlenen bij ongevallen.

Examen / certificering

Er is geen examen. De cursist wordt op praktische vaardigheden getoetst.

Na het succesvol afronden van de opleiding kinder-EHBO ontvangt de cursist het landelijk erkend certificaat “Kinder EHBO” van het Oranje Kruis. Dit diploma is 2 jaar geldig na afgiftedatum. Indien de cursist in het bezit is van een diploma Eerste Hulp, krijgt u aantekening op uw huidige diploma. Als u hier (nog) niet in het bezit van bent, wordt er een certificaat afgegeven.

Herhaling kinder-EHBO

Na het behalen van het diploma, kan de cursist deelnemen aan de tweejaarlijkse herhaling kinder-EHBO (1 dag) om de kennis en vaardigheden bij te houden en op te frissen. Na het volgen van 1 herhalingsdag binnen 2 jaar, wordt het diploma kinder-EHBO weer met 2 jaar verlengd.

Wij maken een planning en nodigen onze cursisten automatisch (vrijblijvend) uit voor de herhaling Kinder-EHBO. Wij houden de geldigheid van het diploma van onze cursisten dus in de gaten!

Prijs  :  € 89.00

Gemiddeld 12-14 personen per cursusgroep.

Basis kinder-EHBO

Prijs

€ 155.00 per cursist bij open inschrijving inclusief btw.

Inbegrepen in cursusprijs

In de cursusprijs zijn alle kosten inbegrepen, zoals: • gebruik van instructiemateriaal • inzet ervaren gecertificeerde instructeur • examen- en certificeringskosten van Oranje Kruis • uitgebreide lunch, koffie- en theearrangement en ’s middags frisdranken en kleine versnaperingen (niet inbegrepen indien de cursus op uw eigen bedrijfslocatie wordt georganiseerd)

Vergoeding door zorgverzekering

Voor particulieren wordt de opleiding vaak gedeeltelijk vergoed door de zorgverzekeraar. Vraag bij uw zorgverzekeraar na of dit ook bij u het geval is