EHBO voor iedereen

Hijama & Cupping Maasstad

Welkom bij Hijama & Cupping Maasstad

U bent op deze website terecht gekomen omdat u naar Hijama of Cupping zocht. Hijama en cupping Maasstad is een gecertificeerde praktijk die verschillende soorten Hijama en Cupping behandelingen aanbiedt. Deze behandelingen zijn afgestemd op uw wensen en klachten. Op deze website kunt u veel informatie vinden over Hijama en Cupping Therapie. Mocht u toch nog informatie missen of heeft u nog vragen? U kunt altijd telefonisch, per email of via de website contact met ons opnemen

 

Hijama(Cupping) is afgeleid van het woord ‘Hajm’ wat ‘zuigen’ betekent. Cupping is een methode waarbij een glazen of plastic kop op bepaalde punten op de huid geplaatst wordt en vacuum getrokken. Hierdoor worden meridianen ontdaan van stagnaties en wordt lokaal een sterke doorbloeding bereikt. Deze vergeten therapie werd al gebruikt door de oude Egyptenaren, Grieken en het verre Oosten. Bij Islamitische Hijama (wet cupping) wordt getoxificeerd bloed verwijderd uit het lichaam, wat op zijn beurt weer gezonder is.
U bent van harte welkom bij Hijama Cupping Maasstad.

We werken uitsluitend op afspraak om u en anderen niet onnodig te laten wachten. U kunt ons dagelijks van 09:00 uur tot 19.00 bereiken op de volgende telefoonnummer:

06 34859215  of stuur een mail naar :

ehbo4all@hotmail.com of info@ehbomaasstad.nl

Hijama & Cupping Therapie Maasstad ” Zuiver uw lichaam met Hijama”

De Sunnah dagen van de maand maart 2017 zijn

donderdag 26 augustus 2021  (17e Jumada 2 1438)

Zaterdag 25 augustus 2021     (19e Jumada 2 1438)

Maandag 30 augustus 20021  (21e Jumada 2 1438

Tel: 06 34859215 of  ehbo4all@hotmail.com Prijs: ??? euro ( wat je kan geven) Mocht u nog vragen hebben of meer informatie willen, schroom niet om te bellen. Voor hijama behandeling werk ik alleen op afspraak. Ma. t/m vrij. 9.00 – 19.00 Za./ Zo.: 10.00 – 21.00

Voordelen van Hijama

Hijama of cupping therapie reinigt uw lichaam van zuurrijke, giftige stoffen (bloedstasis) die zich in ons lichaam bevinden en vermeerderen terwijl wij ouder worden. De bronnen van dit giftige afval bevatten;

 • de verontreinigde lucht die wij hebben ingeademd.
 • de giftige stoffen in ons voedsel, water, dranken en huishoudelijke producten.
 • ongezond voedsel.
 • medicijnen.
 • het effect van ziekten en ongevallen.
 • de toxines van geestelijke spanningen, woede, bezorgdheid en depressie.

De bloedstasis vertraagt of blokkeert de toevoer van het veel gevraagde zuurstof, voedingstoffen, water, mineralen, vitaminen, enzymen, hormonen en antilichamen aan uw cellen, weefsels en organen. De stagnatie verhindert ook de verwijdering van kooldioxide, metabolische afvalproducten en giftige substanties die via onze urine , longen en huid worden afgescheiden.

Als gevolg daarvan kunnen uw cellen, weefsels en organen niet op normaal, gezond niveau functioneren en zwak, inefficiënt en makkelijk overwonnen worden door ziektekiemen. Dit kan weefsel of orgaan defecten veroorzaken waardoor infecties kunnen voorkomen. U kunt daarom symptomen van ziekten zoals pijnen, verdoofdheid, koorts, maagpijn, constipatie, diarree en hoofdpijnen ervaren. Als dit niet behandeld wordt dan kan dit toxische afval leiden naar serieuze, chronische ziekten zoals een verhoogde bloeddruk, zweren, diabetes, arthritis, alzheimer, migraine en hartkwalen. Voorkomen is beter dan genezen.

Daarnaast;

 • Stimuleert en versterkt het immuunsysteem.
 • Verbetert de bloedcirculatie.
 • Verbetert de lichamelijke en geestelijke gezondheid.
 • Verminderd stress en depressie door het vrijgeven van chemische stoffen in de hersenen.
 • Geeft het een diepe weefselmassage.
 Voor & na Hijama

Tijdens het eerste contact bespreken wij uw klachten. Indien er Contra indicaties zijn, raad ik u af om Hijama te onder gaan. Komt u wel in aanmerking voor Hijama? Dan vertel ik u hoe u zich het beste kunt voorbereiden op de behandeling. Onder voorbereiding verstaan wij het volgende:

 • Bij Hijama dient u 2 uur voor de behandeling nuchter (geen eten en drinken) te blijven. Hijama is werkzamer op een lege maag. Op deze dag zijn er nog meerdere voedingsadviezen. Deze worden besproken bij de adviezen na de behandeling.
 • Het dragen van gemakkelijke kleding.
 • Eventueel een handdoek meenemen.

Bezoekt u tijdens de eerste behandeling de praktijk of kom ik bij u thuis?
Nadat ik de benodigdheden klaar heb gezet (behandeltafel/stoel), neem ik eerst een anamnese (intake gesprek) af.

Tijdens het intake gesprek neem ik ook uw bloeddruk op. Bij een te hoge of te lage bloeddruk nemen we deze voor elke behandeling op.

Na het intake begin ik met het verrichten van Hijama. Tijdens het verrichten van Hijama wordt er rust gecreëerd, wat ten gunsten komt voor de behandeling
Algemene adviezen

Adviezen na de behandeling

 • Drink voldoende.
 • Blijf in beweging na de behandeling. U kunt soms vermoeidheid ervaren na de eerste behandeling. Dit is normaal.

Wat mag u niet doen na de therapie:

 • Eet en drink geen melk en zuivel voor 24 uur. Voorbeelden hiervan zijn: kaas, boter, vla, yoghurt.
 • Verder mag men de eerste 3 uur geen zout of pittig eten nuttigen.
 • Donkere dranken drinken die koolzuur bevatten voor 48 uur.
 • Eet geen rood vlees voor 24 uur. Dit omdat deze voedingsmiddelen 40% van het lichaamsenergie gebruiken om deze te verteren. Deze energie heeft je lichaam nodig om te herstellen. Kip of vis mag wel.
 • Geen seksuele omgang voor 24 uur. Door de omgang kan de bloeddruk verhogen.
 • De plekken die behandeld zijn niet wassen voor 24 uur.

Er zijn wellicht meerdere sessies nodig voor dat u profijt heeft van de behandeling. Al is de pijnverlichting meestal direct merkbaar. Besef dat alle genezing van Allah komt swt. Hij geneest wie hij wil.

Betekenis van de smeekbede bij pijn

Als je jouw hand op de pijnlijke plek gelegd hebt, zeg je drie keer; In de naam van Allah. en daarna herhaal je zeven keer de woorden; ik zoek toevlucht bij Allah en bij Zijn kracht tegen het kwade van wat ik voel en waar ik bescherming tegen zoek.

Uitspraak van de dua

Eerst zeg je drie keer; Bismillah. En daarna herhaal je zevenkeer; A’oedhoe biellaahie wa qoedratihi min sharrie maa adjiedoe wa oeháadier

Reacties na Hijama

Op uw huid

Een directe toename van de vulling van de bloedvaten in de huid. Hierdoor stijgt de temperatuur van de huid, het huidweefsel wordt versterkt, zweet- en andere klieren van uw lichaam werken beter. U reinigt uw lichaam van zuurrijke en giftige stoffen (bloedstasis) die zich in uw lichaam bevinden en deze vermeerderen naar mate we ouder worden. Uiteindelijk wordt het vermogen om uw huid te vernieuwen versterkt.

Op uw spieren

Als reactie op de Hijama en Cupping behandeling zullen de bloedvezels in uw spieren geactiveerd worden als respons op de stimulatie van de haarvaatjes. Het openzetten van de bloedvezels in de spieren zet de bloedstroom goed op gang, waardoor de stijfheid in een spier opgeheven kan worden. Tevens zal uw lymfe-afvoer verbeteren.

Op uw gewrichten

Een betere doorbloeding zal ontstaan in uw gewricht na het zetten van een cup in het aangrenzende gebied en er zal een sterke verbetering optreden van eventuele pijnklachten.

Op uw spijsverteringsorganen

Bij een chronische constipatie of andere maag-darmstoornissen kan grote verbetering bereikt worden op de doorbloeding van de peristaltiek. Ook is dit middendeel van de buik belangrijk omdat het zelfhelend vermogen van het lichaam optimaal is bij een goede werking van maag, milt en darmen. U milt hoeft tevens het onreine bloed niet meer om te zetten omdat dit middels de behandeling is verwijderd.

Op het zenuwstelsel

Na een behandeling ontstaat er een stimulatie van de sensibele zenuwen van de huid bij toepassing op de rug, waardoor het effectief is bij klachten als hoofdpijn, duizeligheid, vermoeidheid, hoge bloeddruk en stressgevoelens.

hijama.gif 1