EHBO voor iedereen

Herhaling Kinder EHBO

herhaling-kinder-ehbo

Iedereen die zelf kinderen heeft, hen verzorgt of met hen werkt, kent de nieuwsgierigheid waarmee het kind stap voor stap de wereld om zich heen verkent en ontdekt.

Samenvatting

  • interactief lesprogramma met veel praktijkoefeningen
  • vaardigheden beoefenen in groepsverband (veilige leeromgeving)
  • goede prijs-kwaliteitsverhouding
  • volledig ontzorgen van planning en geldigheid diploma’s (wij regelen het)

Inleiding

Ongevallen, klein of groot, op verschillende leeftijden en in verschillende ontwikkelingsfasen, komen geregeld voor. De opleiding Eerste Hulp aan kinderen leidt mensen op om op een verantwoorde wijze eerste hulp te verlenen aan kinderen. Het diploma kinder-EHBO van het Oranje Kruis is twee jaar geldig, voor een verlenging dient de cursist dus binnen 2 jaar de herhaling kinder-EHBO te volgen.

Inhoud

De volgende onderwerpen worden behandeld: Stoornissen in het bewustzijn en ademhaling, ernstige bloedingen, uitwendige wonden, brandwonden, ontwrichting en botbreuken. Kneuzing en verstuiking, oogletsel, vergiftiging, elektriciteitsongevallen, koude letsels, warmte letsels, kleine ongevallen, etc. De lesdag duurt normaal gesproken van 9:00 tot 16:30 uur met een half uur lunchpauze. Voor groepen zijn er ook andere mogelijkheden.

Doelgroep

Werknemers van organisaties waar kinderen aanwezig zijn, gastouders en ouders die aan hun eigen kinderen hulp willen verlenen bij ongevallen. Cursisten dienen in het bezit te zijn van een geldig diploma “Eerste Hulp bij kinderen” van het Oranje Kruis.

Examen / certificering

Er is geen examen, de cursist wordt op praktische vaardigheden getoetst. Na 1 herhaling in 2 jaar te hebben gevolgd ontvangt de cursist een verlenging van het landelijk erkend diploma “Kinder EHBO” van het Oranje Kruis. Dit diploma is 2 jaar geldig na afgiftedatum. Wij maken een planning en nodigen onze cursisten automatisch (vrijblijvend) uit voor de herhaling Kinder-EHBO. Wij houden de geldigheid van het diploma van onze cursisten in de gaten!

Groepsgrootte

Gemiddeld 12-14 personen per cursusgroep.

Prijs

€ 89.00 exclusief  btw)

Inbegrepen in cursusprijs

In de cursusprijs zijn alle kosten inbegrepen, zoals:

  • gebruik van instructiemateriaal
  • inzet ervaren gecertificeerde instructeur
  • certificeringskosten van het Oranje Kruis
  • uitgebreide lunch, koffie- en theearrangement

Vergoeding door zorgverzekering

Voor particulieren wordt de opleiding vaak gedeeltelijk vergoed door de zorgverzekeraar. Vraag bij uw zorgverzekeraar na of dit ook bij u het geval is.